dmoz-ss

De ce ne inscriem site-ul in directoare web?

Directoarele web sunt cataloage de resurse de pe internet, fiind specializate in categorizarea si clasificarea site-urilor, structurate pe categorii si subcategorii destinate sa acopere toate sau o parte din interesele vizitatorilor.

Directoarele web sunt una dintre cele mai eficiente resurse de link building. Desi este o metoda veche, o inscriere corect facuta in directoarele web va aduce intotdeauna rezultate bune site-ului inscris.

Pentru a creste un site in clasamentul Google, pe langa alte elemente pe care trebuie sa le respectam, este foarte important sa facem cat mai multe link-uri de calitate catre acel site. Aceste link-uri se pot obtine si prin inscrierea in directoare web.

Prin inscrierea in directoare web se obtin link-uri de calitate, ele fiind practic obtinute pe viata (lucru vazut f.bine de catre Google) printr-o simpla inscriere. Majoritatea link-urilor obtinute in urma unei inscrieri in directoare web sunt dofollow (cu transfer de page rank), acesta fiind de asemenea un aspect foarte important.

Totodata, directoarele web sunt o metoda foarte buna de a gasi parteneri de afaceri, prin inscriere, site-ul va fi listat intr-o anumita categorie din directorul web unde i se va crea o pagina completa ce va contine: titlu, cuvinte cheie, descriere, date de contact, adresa si chiar harta.

Cum inscriem corect un site in directoare web ?

Inscrierea in directoare web trebuie facuta intotdeauna manual. Daca veti folosi programe automate sau semi-automate riscati ca site-ul sa nu fie inscris corect, respectiv ca site-ul sa nu fie aprobat/afisat de catre administratorii directoarelor web.

Selectati cu atentie directoarele web in care faceti inscrierea, nu recomandam inscrierea in directoare web ce solicita link reciproc sau postari de iconite, bannere .. etc. deoarece nu este eficienta, ba chiar poate afecta page rank-ul si autoritatea site-ului inscris.

Exista foarte multe ipoteze privind termenul „ideal” legat de numarul de link-uri ce trebuie obtinut zilnic catre un site, respectiv perioada in care trebuie facuta o inscriere in directoare web s.am.d.  In realitate, daca veti inscrie intr-o singura zi site-ul in 200 de directoare web validarea si afisarea site-ului, respectiv indexarea link-ului trimis de director catre site-ul inscris poate dura intre 3 zile si 5-8 saptamani, astfel link-urile care se obtin catre site vin treptat pe o perioada indelungata de timp.

In concluzie, daca inscrieti corect si manual si doar in directoare web atent alese, Google nu va penaliza site-ul dumneavoastra, ba chiar veti avea rezultate bune in serps.

Feriti-va de directoarele web ce par a fi ferme de link-uri, clone ale altor directoare, sau site-uri de tip warez ce fac parte din retele de zeci/sute de site-uri, sau care ar putea fi penalizate de Google.

Daca un director vi se pare suspect, cautati url-ul sau in Google, daca nu il gasiti ca si rezultat este cu siguranta penalizat si este bine sa il evitati.

Pentru o lista de directoare web updatata constant va recomandam: lista directoare web romanesti sau lista directoare web straine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *